Evenimente

 

 

VIETNAMUL UIMITOR SI CAMBODGIA MISTERIOASA

19 februarie – 2 martie 2016

Avand legaturi istorice indelungate, Vietnam si  Cambodgia formeaza una dintre cele mai dorite combinatii de tari, in care vom avea ocazia sa descoperim zumzetul si forfota din Vietnam si linistea deplina din Cambodgia cu complexele ei de temple asimilate de jungla. O aventura spectaculoasa cuprinzand deplasari cu ricsa prin Hanoi, excursii cu barca pe apele linistite ale raului Ngo Dong , drumetii si trakking prin Parcul National Hoang Lien si inoptatul la o familie Dzay, calatorii cu trenul de noapte,  croaziera si noaptea pe vas in Halong Bay, pesteri misterioase, cele 5 milioane de motociclete aflate zilnic in trafic in Ho Chi Minh, viața in piețele plutitoare din Delta Mekong, trecerea frontierei cambodgiene cu barca rapida, complexul de temple antice de la Angkor care se ridica maiestos din mijlocul junglei, o calatorie cu tuk-tuk-ul, acestea fiind doar cateva obiective din aceasta calatorie minunata.

 

 


Ziua 1: Bucuresti-Hanoi


Dupa-masa intalnire in aeroportul din Otopeni, la plecari internationale. Decolare catre Hanoi (18:40).

Ziua 2: Hanoi

 

 

Sosire in Hanoi la ora 19:20. Dupa efectuarea formalitatilor,transfer la hotel. Hanoi – oras vechi de 1000 ani - cu străzile sale vechi şi Cartierul colonial, lacurile sale, bulevardele umbrite , este leagănul civilizaţiei Red River Delta. Timp liber in Hanoi. Dupa cazare, optional, putem face o vizita in modul cel mai autentic, cu ricsa,  prin Cartierul Vechi si pe strazile sale pline de magazine si la Gradina Hoan Kiem Lake.

 

Ziua 03: Hanoi - Hoa Lu - Tam Coc Tour - Lao Cai (B / L)

 

 

Azi vom vom pleca intr-o calatorie interesanta. Dupa doua ore de mers cu autocarul ajungem in vechiul  oras Ninh Binh, cunoscut sub numele de Inland Halong . Aici vom avea parte de o experienta  minunata, ca si in  “Plutirea Nemuritorului”, o plimbare de doua ore cu o barca, dusa de apele linistite a raului  Ngo Dong , in timp ce ne vom bucura de peisajele  spectaculoase, inconjurati de campurile de orez si falnicele  varfuri ale muntilor de calcar. Raul Ngo Dong coboara din munti si formeaza un lac inconjurand orasul

 

 

Dupa masa de pranz la un restaurant local, vom face un scurt transfer (4 km) pe un drum de țara pașnic la Hoa Lu,vechea capitala a Vietnamului . Situat în mijlocul un cadru natural deosebit,azi, din  fosta capitala ascunsa intre munti, au ramas  două temple dedicate regelui Dinh și regelui Le, fondatorii capitalei antice în timpul secolul 10. Dupa vizita ne intoarcem in Hanoi si la ora19:30 ne vom transfera la gara Hanoi pentru a lua trenul spre Lao Cai (21h15). Noaptea o vom petrece in vagoane de dormit de categorie superioara.

 

 

Ziua 04: Lao Cai - Sapa - Cat Cat - Y Linh Ho & Ta Van Villages  (B)

 

 

Dimineata, in jurul orei  6:30 ajungem in gara Lao Cai și dup ce luam micul dejun la un restaurant local,vom fi transferati  catre orașul montan Sapa,situate in muntii Hoang Lien, unde monotonia peisajului verde expansiv este animat de culorile  satelor de localnicilor de pe dealuri. Vom pleca in jurul orei 09.00  si vom cobori de-a lungul unui traseu ingust prin gradinile cu pomi fructiferi și fermele de legume la capatul sudic al satului Cat Cat (la 1,486m la 1,288m). De aici va incepe o drumetie moderata  de doua zile. Vom lua cu noi doar un rucsac cu hainele de schimb, produse de igiena și apa.

 

 

Coboram prin Parcul National Hoang Lien , printre campuri de orez  si mici sate colorate, la care poti ajunge doar pe carari inguste, de-a lungul raului Muong Hoa si ne vom bucura de un scurt popas langa cascada Cat Cat (1,212m).Continuam drumul de-a lungul raului Vang  si trecem pe malul celalalt , unde vom lua o pauza de masa.

 

 

 

După masa de prânz, traseul serpuieste pe dealuri abrupte la 1,227m ,prin câmpurile de orez, porumb și paduri ,treptat descendent pana la satul Y Linh Ho (la 1,018m), un alt sat din Black Hmong. Transfer in satul Ta Van, unde peste noapte vom fi cazati la o familie Dzay.

 

 

Trekking: 10 km - 6-7 ore. Nivel: moderat , nu necesita efort fizic deosebit.

Ziua 06: Ta Van - Giang Ta Chai Village - Sapa - Lao Cai – Hanoi (B)

 

 

Treziți de cantatul cocoșilor si zgomotul specific satelor de munte, dupa micul dejun cu familia, spunem la revedere gazdelor, continuand drumetia prin paduri de bambus la Giang Ta Chai, satul triburilor  Red Dzao și H’mong. Exploram satul linistit pentru o jumătate de ora, apoi vom urma traseul de-a lungul vaii, trecand din nou peste raul Muong Hoa. Drumetia se termina in jurul orei 16:00 si vom fi transferati  inapoi la Sapa.

Cina pe cont propriu inainte de a urca in trenul de noapte inapoi la Hanoi 

Distanta trekking: 12 km - 6 la 7 ore. Nivel: moderat, nu necesita efort fizic deosebit.

Ziua 06: Hanoi  - HaLong Bay - Noaptea pe vas de croaziera (B, L, D)

Trenul soseste in jurul orei 05:00 in gara Hanoi.

Dupa micul dejun la restaurant local vom pleca prin delta Red River catre Ha Long.

 

 

In jurul pranzului ajungem in golf, care, nu numai in Vietnam, ci si in toata Asia de Sud-Est este una dintre cele mai mari atractii naturale. Mai mult de doua mii de munți abrupti de calcar se inalta din mare pentru de a crea o priveliste fantastica, aproape ireala. Insule mai mari și mai mici, multe aproape verticale,  acoperite de vegetație densa și peșteri întunecate. Deoarece frumusețea Halong Bay se poate admira cel mai mult dinspre apa, vom incepe o calatorie de o zi si jumatate, pe un vas de croaziera. Incepem cu o cafea sau ceai la Victory  café.

 

 

Vom lua pranzul la bordul vasului Victory Cruise in timp ce trecem incet pe valuri printre insule.  Dupa pranz vom fi transferati  de pe Victory Cruise cu o barca cu vasle pentru a vizita satul de pescuit Vung Vieng  și ferma de perle. Vaslasi sunt fete  îmbracate in costumele lor populare. Avem prilejul de a vedea viata de zi cu zi a pescarilor si traditiile lor intr-un cadru natural specific.

Dupa intoarcere pe Victory Cruise,relaxare pe punte sau caiac și inot in apa limpede, intr-o atmosfera minunata și calma.

 

 

Croaziera prin golf si ancorare peste noapte in zona Ho Dong Tien. Vom participa la o demonstratie de gatit dupa care vom savura in sufragerie delicioasa cina. Putem face niste fotografii minunate cu culorile aurii ale apusului de soare. Seara putem sa ne relaxam pe punte sau sa participam la pescuitul de noapte. Noaptea o petrecem pe vas.

 

 

 

 

Ziua 07: Halong Bay - Bai Tu Long Bay - Hanoi - Hue (B, L)

Trezirea devreme pentru a urmari rasaritul, una dintre cele mai spectaculoase faze ale diminetii in Halong Bay. In plus , putem incerca tehnicile traditionalului Tai Chi.  

 

 

Un mic dejun ușor: prajituri, cafea, ceai …. Plecam spre Surprise Cave si vom explora cea mai faimoasa pestera din intreagul Halong Bay

 

 

Ne pregatim de debarcare in timp ce barca continua croaziera prin Bai Tu dafin lung, Bai Tho Munte și piața Halong. Sosirea la debarcader si vizita intr-un sat specializat in fabricarea de ceramica.  Transfer la Hanoi,la aeroport Noi Bai pentru zborul spre Ho Chi Minh . Transfer la hotel. Timp liber.

 

Ziua 08: Ho Chi Minh-My Tho-Ben Tre-Can Tho (B,L)

 

 

 

Dupa micul dejun, urmeaza o calatorie de 70 km spre orasul My Tho - “Poarta râului Mekong si a Deltei sale”.  Delta  Mekong are zone întinse cultivate cu durian, mango, rambutan şi a alti pomi fructiferi tropicali. Vizitam gradini de fructe și gustam fructe tropicale. Pranz la restaurant.

 

 

Sosire la My Tho şi transfer la malul raului Mekong, de unde se ia o barca cu motor cu care se face o plimbare de-a lungul peninsulei Tan Long pentru a admira peisajele luxuriante. Se viziteaza si o insula si se face o oprire intr-un sat unde se realizeaza obiecte de artizanat  din materiale obtinute din copacii de nucă de cocos. Transfer la Can Tho. Cazarea la hotel și ramanem peste noapte in Can Tho.

Ziua 09: Can Tho-  piață plutitoare Cai Rang -Chau Doc (B)

 

 

În această dimineaţă, după micul dejun, transfer la debarcader, îmbarcare pe o barca tradiţionala din lemn. Se viziteaza piata plutitoare Cai Rang.  Intoarcere la hotel, un moment de odihnă si apoi plecare spre Chau Doc, un centru comercial riveran, nu departe de frontiera cu Cambodgia. 

 

 

Sosire în Chau Doc, cazare la hotel şi apoi plecare spre Sam Mountain. Exploram acest deal sacru de 230 m cu sute de temple, pagode şi morminte, cu un amestec de cultura chineza, Cham şi khmer. Astăzi, Sam Mountain este un loc de pelerinaj pentru budişti care vin să se roage din toate colturile Vietnamului. Se viziteaza templu Lady Chua Xu de la baza dealului. În mijlocul parfumului de tămâie şi fum, veţi vedea oameni care ating statuia pentru binecuvântare. Nu departe de Templul Lady Chua Xu  se afla pagoda Tay An. Arhitectura sa este uneori descrisa ca hindusa / musulmana, care este un pic fantezistă. Cu toate acestea, există cu siguranta influente chineze şi islamice,i ar interiorul conţine o mică armată de efigii colorate. Putem face plimbare cu barca pentru a vizita comunităţile de pescari şi satul Cham. Cazare.

Ziua 10:  Chau Doc -   Phnom Penh (barca rapida)- Siem Reap (B, D)

 

Micul dejun, check-out, transfer la Chau Doc Quay si plecare cu barca rapida la Phnom Penh - Cambodgia. Trecerea frontierei la Vinh Xuong, luarea vizei și continuarea calatoriei cu barca la Phnom Penh.  Luam autocarul din port, care ne duce direct la Siem Reap cu escala pe ruta pentru fotografii minunate ale oamenilor si peisajelor din Cambodgia.

Seara, in jurul orei 18:00 ajungem în Siem Reap – faimosul “oras arheologic” cu o suprafata de aprox 600 kmp si care contine mai mult de 100 monumente antice si numeroase temple construite in timpul dinastiei Khmer. Cazare in Siem Reap. Cazare la hotel si cina de bun venit in zona Angkor Wat.  După Cina, timp liber și peste noapte stam in Siem Reap.

Ziua 11: turistic Siem Reap (B, L)

 

 

Dupa micul dejun la un hotel, vizitam Prasat Kravan, Banteay Kdei, Srah Srang și templul Ta Prohm.Timp liber pentru masa de prânz. Dupa masa vizitam  templul Angkor Wat – una dintre “cele 7 minuni arhitecturale ale lumii”. Cele 5 figuri de pe turnuri se afla azi pe steagul Regatului Cambodgian.

 

 

 

 

Admiram apusul de soare de pe dealul Templului Phnom Bakheng. Intoarcere la hotel. Cazare in Siem Reap.

 

 

Ziua 12: Siem Reap (B, L)

 

 

Azi, inainte de masa  vom vizita Banteay Srei si templul Pre Rup, iar dupa-masa Preah Khan, Neak Poan, Ta Som și templul Est Mebon temple. Se viziteaza apoi situ-rile din Angkor din sec. XII – XIII, cum sunt: Poarta de Sud a Templului Angkor Thom, Templele Bayon & Baphuon, Terasa Elefantului si Terasa Regelui Lepros, Templul Ta Phrom (lasat intentionat “in voia junglei” tocmai pentru a arata cum natura poate distruge munca omului).

Ziua 13: Siem Reap - plecare (B)

Mic dejun la hotel. Timp liber. Dupa-masa transfer la aeroport pentru zborul înapoi acasa (20:30).

Ziua 14: Dimineata la 09:35, aterizare in Bucuresti

Preturi in USD:

 

 1430 USD

 

 

 

 

 

Pretul include:

-ghid de limba engleza

-cazare in hotelurile superioare de 4*

-toate mesele specificate(B: mic dejun ; L: masa de pranz (8) ; D: cina (2))

-toate transferurile private

-toate taxele de intrare si a permiselor din timpul vizitelor ghidate.

-croaziera cu barca pe Ha Long Bay,  Mekong Delta

-bilet de tren de HN-SP-HN (Regele Express Train – compartimente superioare / 04 pers/ compartiment)

-barca rapida Hang Chau Express (Chau Doc - Phnom Penh)

-apa imputeliata

Nu sunt cuprinse in pret:

-biletele de avion și taxele de aeroport internaționale ( aproximativ 1100 EUR; tariful se poate modifica in functie de data rezervarii)

-aranjamente viza si vizele

Viza pentru Vietnam:

1) Invitatie: 15 USD / pers (se achita in avans).  Este nevoie de o copie a pașaportului

2) Viza 45 USD / pers. Se va plati direct aceasta taxa la aeroport.

Viza pentru  Cambodgia:

1) Viza: 30 USD / pers. Se va plati direct aceasta taxa la frontiera

-asigurare de calatorie

-mesele nespecificate in program

-alte cheltuieli personale

-biletele de avion intern cu taxele de aeroport: HAN //SGN: 180 USD / pers, (tariful poate fi modificat fara notificare prealabila in functie de pretul din data rezervarii-nota agentiei din Vietnam)

-bacsis 5 USD/pers/zi (total: 60 USD/pers)

Hoteluri:

 

 

 


Inscriere si termene de plata:

Pentru biletele de avion ruta Bucuresti – Hanoi  si Siem Reap –Bucuresti

 

 • pana in 15 august 2015 avans 200 EUR / persoana

 • pana in 24 sept 2015 avans 300 EUR / persoana

 • diferenta cel tarziu pana in data de 20 decembrie 

Pentru serviciile la sol si biletele de avion intern Hanoi-Saigon (Ho Chi Minh)

 • pana in 15 august 2015 avans 400 USD

 • pana in 15 noiembrie 2015 avans 400 USD

 • diferenta cel tarziu pana in data de 15 ianuarie 2016 

Informatii pe attilaqi@gmail.com sau la tel 0733503142


 TABARA DE PRACTICA QIGONG

LA SMIDA PARK

De ce Smida Park? Fiindca toata lumea o lauda!

 

 

5 - 11 iulie

Pensiunea turistica Smida Park este situată într-un ţinut parcă uitat de vreme din Parcul Natural Apuseni. De la Cluj-Napoca pana la Smida distanţa este de aproximativ 90 de kilometri, iar din Huedin este de aproximativ 45 de kilometri.Departe de poluare, zgomot şi stres, aici  poţi  practica si odihni sau poti urma traseele montane spre peşterile sculptate în calcar sau spre vârfurile cu privelişti care îţi taie respiraţia.

Despre peisaj, ca la munte… aer curat , Somesul cald curge in vale, lacul Belis-Fantanele.

 

O pensiune moderna, noua, care pe dinafara arata ca o cabana de munte dar inauntru gasesti intr-adevar confort de 4 stele! Camerele confortabile, baile moderne, o sala de mese - restaurant foarte primitor, un lobby cu bar si semineu, zona de relaxare spa foarte intima, o piscina nu foarte mare dar cu jacuzzi, cascada si jet pentru inot. Este suficienta pentru cei maxim 29 de oaspeti: mai este si o sauna uscata, un loc de joaca pentru copii interior si unul exterior, o masa de ping pong.

La Smida Park, te poţi relaxa după practica sau o drumetie în piscina interioară încalzita dotată cu sistem de înot contra curentului sau făcand o saună fierbinete.

 Masterchefa Celina este ca o “mama” pentru toata lumea, care te rasfata, da te rasfata, cu toate bunatatile posibile, nu pot sa descriu aici tot dar nu cred sa fie cineva care sa nu fie multumit. Paine de casa, cornulete cu cascaval, prajitura cu branza, ciorbe delicioase, ciuperci, legume,gratare, sarmalute, fripturi, snitele, paste, pastrav. In tabara de anul trecut am zis ca nu poate fi mai bine… se pare ca totusi, da.

Este o atmosfera de familie si parca se stabileste din primul moment o relatie apropiata intre toti oaspetii si personalul de acolo incat nu te simti ca la un hotel ci te simti ca acasa !

 

Se poate opta pentru mancare vegetariana (lacto-ovo-vegetariana si peste)

Pensiunea Smida Park dispune de urmatoarele camere:

- 2 camere duble

 

 

- 6 camere triple (eventual dubla)

 

 

-1 camera pentru 4 persoane

 

 

- 1 apartament pentru 3-4 persoane (dormitor + living)

 

 

 Observatie: paturile nu sunt matrimoniale duble.Toate paturile pot fi lipite (matrimonial) sau distantate (twin).


Cabana Valeria:

In total sunt 5 camera duble cu baie, living, bucatarie dotata, gratar


Pret:

Pensiunea Smida Park: 

1080 lei – loc in camera dubla/tripla/apartament in pensiune (pentru apartament se percepe un tarif suplimentar de 60 lei/noapte/apartament, doar in cazul in care sunt cazati mai putin de 3 adulti).

Copii cu varsta cuprinsa intre 4-13 ani,cazati cu 2 adulti,achita 50%

Pretul include cazarea cu demipensiune (mic dejun si cina), intrarea libera piscina,sauna,prosoape, halate, sala de recreere cu masa ping-pong, participarea la toate activitatile, internet wireless in living, organizarea, meditatia si practica, cina festiva.


Cabana Valeria:

480 lei - loc in camera dubla cu baie, fara mic dejun si cina; fara a avea acces la piscina, sauna.

720 lei - single in camera cu baie, fara mic dejun si cina; fara a avea acces la piscina, sauna.

Pretul include cazarea, participarea la toate activitatile grupului, organizarea, meditatia si practica.

960 lei - loc in camera dubla  in cabana, cu demipensiune, halate, prosoape, acces la piscina, sauna la Smida Park

1200 lei - single in cabana , cu demipensiune, halate, prosoape, acces la piscina, sauna la Smida Park

Copil cu varsta cuprinsa intre 4-13 ani, cazat  in cabana cu 1 adult , cu demipensiune si toate facilitatile la Smida Park, achita 520 lei

Pretul include cazarea cu demipensiune (mic dejun si cina), intrarea libera piscina,sauna,prosoape, halate, sala de recreere cu masa ping-pong, participarea la toate activitatile, internet wireless in living, organizarea, meditatia si practica, cina festiva.

La cerere, transportul poate fi organizat cu microbus din Cluj sau Huedin

Program:

07:30-08:30 – Practica de dimineata (vezi mai  jos)

08:30-09:30 – Micul dejun

10:00-11:30 – Curs ”Qigong cu bastonul pentru sanatate si longevitate”

11:30-15:00 - Timp liber pentru drumetii, piscina, sauna, etc.

15:00-16:00- Meditatie sau discutii

16:00-17:00 - Timp liber

17:00-18:30 - Curs “Qigong cu bastonul pentru sanatate si longevitate”

18:30-19:00 - Timp liber

19:00-20:00 Cina

20:00 - Foc de tabara


Programul poate fi schimbat in functie de necesitati

 

Inscrieri si informatii la adresa: attilaqi@gmail.com sau tel: 0733503142

 Pentru participare este necesara achitarea unui avans dupa cum urmeaza:

- 200 lei pana cel tarziu in data de 30 martie 

- 300 lei pana cel tarziu in data de 30 mai  

Dupa data de 30 mai, avansul nu se mai restituie

Restul de plata se va achita la inceperea taberei.

Plata se poate face in numerar sau prin virament in cont:

Fundatia Qi

CIF: 9944673

Banca Transilvania Cluj Napoca

RO25BTRL01301205H99109XX

Practica de dimineata si va cuprinde tehnici din practica de sala/brocart in opt sectiuni/5 min. pentru longevitate, etc. sau  putem practica wudang taijiquan 28 de forme/13 forme/taijizhang (palma)/taiji shan (cu evantaiul).

 

“Qigong cu bastonul pentru sanatate si longevitate”

Usor si la indemana oricui

 

Practicarea Qigong (NU esteTai Chi !!!) cu bastonul poate aduce numeroase beneficii in ceea ce priveste sanatatea, dar si dezvoltarea personala. Este recomandat atat persoanelor care doresc sa-si mentina sanatatea, cat si celor care doresc sa aprofundeze aspecte importante ale legaturii dintre forta interna si cea externa.

Acest set contine esenta  mai multor exercitii de Qigong create de catre  Maestrul Zhang GuangDe. Bazat pe principiile Medicinei Traditionale Chineze, Marele Principiu a lui Yin si Yang, Teoria celor cinci elemente si sistemul energetic, acest set este menit sa dezvolte sanatatea, vitalitatea, longevitatea si intelepciunea. Pune accent pe exersarea corpului si cultivarea mintii, fiind compus din miscari armonioase de o expresie estetica deosebita, usor de invatat si recomandat pentru toate varstele, pentru pastrarea sanatatii si prelungirea vietii.

Beneficii care apar dupa practicarea acestui set:

 • cresterea puterii musculare și a flexibilitatii

 • ameliorea durerilor de spate si de mijloc

 • deschiderea tuturor meridianelor energetice

 • imbunatatirea circulatiei sangvine

 • combaterea stresului și a depresiei

 • o mai bună funcționare a organelor interne, benefic pentru persoanele care sufera de diabet, probleme cardiace, probleme ale rinichilor, etc

 • reducerea tensiunii arteriale crescute

 • imbunatirea starii mentale și a puterii de perceptie

 • imbunatatirea conditiei fizice generale

 • imbunatatirea flexibilitatii articulațiilor, benefic pentru persoanele care sufera de artrita

 • reducerea pierderii de calciu, imbunatatind astfel  densitatea oaselor, benefic persoanelor care sufera de osteoporoza

 • imbunatatirea funcțiilor cardiovasculare și respiratorii 

Bastoanele pentru practicanții de până la 1,70 m inaltime, au o lungime de 105 cm si pentru cei care sunt mai inalti , o lungime de 120 cm. Diametru  poate varia 2.4-2.6 cm, în funcție de mărimea mâinii practicantului. Putem sa va procuram noi bastoanele (cca. 7 lei)  

Dupa-masa vom avea cate o sedinta de meditatie sau discutii pe marginea unor probleme legate de evolutia fiintei umane. 

 Zilnic putem face drumetii prin locuri minunate. In apropiere se afla multe locuri frumoase ca si Cetatile Ponorului (la 18 km; de aceasta data  vom exploata partea de jos), Cetatea Radesei ( o peşteră de forma unui tunel lung, cu lungimea de 212 m şi înălţimea de 15 m), Cascada Valul Miresei. Transportul se va face ca in anii tineretii cu camionul , stand pe banci asezate in spate (ca si cand mergeam la cules de porumb). Important este faptul ca vom fi in “inima muntilor” si o sa avem posibilitatea sa vedem frumusetea si maretia acestei zone de vis. Este greu de descris in cuvinte tot ceea ce vezi, cel mai bine este sa fii prezent si sa ai propriile trairi. Tot ce avem de ”făcut” este sa ne deschidem sufletul şi să lasam ca muntele să ne reamintească realitatea a ceea ce suntem deja.