Evenimente

TABARA DE PRACTICA QIGONG SI TAI CHI 


27 IUNIE - 5 IULIE ( 7 nopti/8 zile)


plecare din Cluj/Bucuresti/Iasi cu avion

 

 

Dragi prieteni,

referitor la tabara de qigong si tai chi din acest an, asa cum am scris in adresa anterioara, m-am gandit sa combinam utilul cu placutul intr-o maniera mai inedita. Am observa in anii trecuti ca majoritatea , dupa tabara de practica mai aveau o vacanta undeva la mare. 

In 2016 vom tine tabara pe Insula Zakynthos din Grecia. Vom lua avionul charter din Cluj, Bucuresti sau Iasi in data de 27 iunie si vom beneficia de 8 zile insorite (7 nopti).

Insula Zakynthos este vestita pentru frumusetea plajelor sale largi si nisipoase si pentru broastele testoase Caretta - Caretta, specie protejata de lege.

Practica pe plaja la rasaritul soarelui, excursii la locuri de vis, distractie, plaja, etc. 

Insula este plina de taverne si baruri, mancarea este gustoasa si ieftina, am gasit cazare cu mic dejun intr-o locatie frumoasa, decenta, la un pret accesibil.

Puteti veni si cu familia, poate participa oricine doreste.

Daca sunteti interesati, am rugamintea sa ma anuntati in 2-3 zile deoarece camerele trebuiesc retinute urgent si nu le pot tine doar 2 zile fara plata avansului.

Mai jos gasiti tarifele si poze din hotel.

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pret pachet din 27 iunie / 7 nopti /8 zile cu mic dejun: 430 EUR/ loc in camera dubla cu plecare din Bucuresti.  

Pentru Iasi si Cluj se plateste un supliment de 30 EUR/persoana.

Un copil 2-11.99 ani plateste  doar biletul de avion 150 euro + 95 euro taxe aeroport (+30 euro cu plecare din Cluj sau Iasi)

Supliment camera single 110 euro

Camere triple nu exista.


Oferta este cu reducere aplicata pentru early booking 20% si este valabila pana la 31.03.2016


Tarifele includ:

-      Avion charter  Cluj/Bucuresti/Iasi - Zakynthos

-      Transfer aeroport – hotel – aeroport

-      7 nopti cazare cu mic dejun

-     Practica  zilnica 2-3-4 ore (vom invata si practica din tehnici generale de qigong si unele din seturile “cinci minute pentru longevitate”, “Qigong-ul celor cinci elemente” , noul “Ba Duan Jin”, noul “Yi Jin Jing” , etc. si din formele de tai chi : taijishen, wudang taijiquan, taijizhang, etc.; cu programul detailat revin in curand)

-      Asistenta turistica

-      Reducerea de early booking

Tarifele nu includ:

-      Asigurare medicala

-      Asigurare storno 1,5% din pretul total (optionala dar recomandata – se solicita si se achita la rezervare)

-      Excursii optionale

-      Alte servicii decat cele mentionate

Termene de plata:

-      125 EUR/persoana loc in duble - la rezervare (pana in data de 15 februarie)

NUMAI PRIN PLATA AVANSULUI POT RETINE CAMERELE! (pentru single sau copii sunt alte valori)

-      125 EUR la expirarea termenului de early booking (30 martie)

-      diferenta pana in data de 31 mai

 

Conditii de renuntare pentru rezervarile cu early booking: penalizare 100% indiferent de motivul sau momentul renuntarii.

 

Oferta este valabila in functie de disponibilitatile existente la momentul rezervarii ferme si achitarii avansului.

 

 

Plata se face in contul:


Fundatia Qi, CUI: 9944673

- pentru plati in EUR: RO08BTRL06704205H99109XX

- pentru plati in RON: RO25BTRL01301205H99109XX (plata in lei se face la cursul BNR din ziua platii + 2%)

 

Banca Transilvania Cluj


Pe foaia de depunere sau OP se va mentiona: stagiu Grecia


Informatii si detalii pe adresa attilaqi@gmail.com sau tel: 0733503142

 

 

 

 

MEDITATIE SI PRACTICA IN WADI RUM,  AVENTURI IN WADI AL MUJIB, VIZITAREA UNOR LOCURI SFINTE, ORASUL ANTIC PETRA

 

 

26 MAI – 2 IUNIE

Cu aproximativ un deceniu in urma, Regele Iordaniei a hotarat sa-si schimbe tara in cea mai importanta atractia turistica din Orientul Mijlociu. Daca inca nu te-ai hotarat  unde vrei sa-ti petreci concediul, iti recomand aceasta calatorie. Poate ca situatia din Orientul Apropiat te dezorienteaza, dar pot sa te asigur ca Iordania este o tara la fel de sigura ca si Romania. Nu pot sa-ti promit decat ca te voi duce in Tara Fagaduintei si vei avea parte de o calatorie deosebita si plina de aventuri.  Nu trebuie sa faci altceva decat sa ne insotesti. Noi mergem sigur! Te primim cu drag!

De ce Iordania?


 

 • pentru magnificul desert Wadi Rum, unde vom practica meditatia in linistea desertului si unde vom avea parte de aventuri unice;

 

 

 • pentru Petra,  orasul antic fascinant Nabateus, una din noile minuni ale lumii,faurit de mana omului dar si de forta naturii;

 • pentru proprietatile benefice ale apei si namolului de la Marea Moarta;

 • pentru baile termale din Hammamet Ma’in;

 • pentru aventuri in Rezervatia Naturala  Mujib, unul din cele mai frumoase canioane din lume;

 • pentru obiectivele turistice de interes crestinraul Iordan si Bethania, locul unde a fost botezat Isus, Mt Nebo, unde lui Moise a fost aratat Pamantul Fagaduintei, biserica Sf. Gheorghe din Madaba;

 • pentru Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, oras plin de istorie si cu o atractie aparte…

Ce ziceti … sunt suficiente motive? O calatorie unica, plina de aventuri.

În anul jubiliar 2000, Papa Ioan Paul al II-lea vizita aceste taramuri cu semnificaţie religioasa, confirmand ca Bethany Beyond Jordan (Betania de Transiordania) si Muntele Nebo sunt centre oficiale de pelerinaj pentru credincioşii din intreaga lume.

Hai sa vedem cum va derula programul…

 

Ziua 1: Bucuresti –Amman-Madaba

 

Seara tarziu, la sosire pe aeroportul din Amman vom fi intampinati de reprezentantul local,  urmand a fi transferati  in “oraşul mozaicurilor”, Madaba , la 30 de km de Amman. Cazare la Best Western Grand Hotel Madaba 4*.

 

 

 

 

 

 

Ziua 2: Biserica Sf. Gheorghe din Madaba – Muntele Nebo (muntele profetului Moise)  - Bethania (locul in care a fost botezat Isus)– cascada termala Hammamat Ma’in – Madaba (B,D).

Dupa micul dejun, prima vizita va fi   Biserica Ortodoxa Sf. Gheorghe, renumita pentru harta sa uimitoare. Peste 2 milioane de piese de mozaic colorat s-au îmbinat pe podea, în secolul al VI-lea, pentru a da cea mai veche imagine a Ţării Sfinte şi a cetăţii Ierusalimului. O mărturie arheologică unică, dar şi o dovadă a măiestriei artizanilor locali.

 

 

Din micul oraş, după doar zece minute pe şosea se ajunge la Muntele Nebo, ridicat la 817 m deasupra Văii Iordanului şi stând cu faţa spre Ierihon (Israel), precum spune şi Vechiul Testament. Pe o piatră cu margini dantelate, stă scris “Memorialul lui Moise”, căci undeva aici mormântul profetului se ascunde încă de arheologii insistenţi. Nebo este locul unde legenda spune ca a murit Moise dupa ce i-a condus pe israeliti timp de 40 de ani prin desert, dupa fuga din Egipt. De pe Muntele Nebo, Moise a privit spre Ţara Fagaduintei, inainte de a-si incredinta sufletul Dumnezeului sau.

 

In data de 19 martie 2000, papa Ioan Paul al II-lea a vizitat biserica de pe Muntele Nebo, in cadrul pelerinajului sau prin Tara Sfanta. Cu aceasta ocazie, langa bisericuta bizantina, el a plantat un maslin, in numele pacii. Astazi, Muntele Nebo gazduieste o vie manastire franciscana, socotita drept sediu al Institutului Franciscan de Arheologie.

 

 

 

Muntele Nebo face parte dintr-un lant muntos care domina Marea Moarta si Valea Iordanului.. de aici, de sus, se poate vedea departe. Se spune ca daca ai parte de o zi senina, poti admira intreaga Palestina pana la Ierusalim.

 

 

 

Coborând pe serpentine spre Iordan, durează o vreme până ajungi la situl Bethania de Transiordania. Bethania de dincolo de Iordan, numit în arabă “Al-Maghtas” este zona în faţa Ierihonului, care a fost identificat ca fiind locul unde Isus a fost botezat de Ioan Botezatorul. Locul botezului lui Isus “la Bethania este una dintre cele mai recente descoperiri arheologice şi religioase.

Botezul creștin este taina începerii unui nou fel de viață prin moartea celei vechi și nașterea din nou la o viață. Cuvântul a boteza vine din baptizo, forma transcrisă din greacă a cuvântului βάπτειν sau βαπτιζω. Într-un context istoric, acesta înseamnă “a scufunda, a plonja (prin imersiune)” ceva în întregime, de exemplu în apa. Botezul se face prin scufundarea în apa de trei ori a unei persoane în numele  Sfintei Treimi.

 

 

 

Aici, putem avea parte de un program special. Cine doreste, poate imbraca o camasa alba lunga si se poate boteza  in apa Iordanului.

 

 

 

In continuare  vom fi transferat catre Complexul de bai termale Hammamet Ma’in  unde ne vom alinta cu proprietatile benefice ale acestor izvoare folosite si de imparatul Irod cel Mare. Apa care cade de la inaltime are o temperatura de 41 C. In spatele cascade este si o sauna naturala.

 

 

 

Intoarcere in Medaba, Cina si cazare la hotel Best Western Grand Hotel Madaba 4*

Ziua 3: Medaba – relaxare la Marea Moarta – aventura in Rezervatia Naturala  Mujib – Petra (B,D). 

Dimineata, dupa micul dejun, pornim spre  Marea Moarta, aflata  la 400 m sub nivelul marii, intr-un peisaj ce pare desprins dintr-un decor selenar.  Apele sarate şi lipsite de viată acopera un fund adanc de namol negru, ale carui calitati terapeutice sunt vestite. Coastele şi malurile adună straturi albicioase de sare, caci salinitatea acestui mare lac este de zece ori mai mare decat cea a apei oceanice (30%).  Un complex turistic cu facilitati dintre cele mai atractive te poate primi ospitalier dupa ce te-ai saturat de plutit in mare. Caci plutesti, nu inoti. Nici sa te ineci nu se poate, asa ca pot intra linistiti si cei care nu stiu sa inoate.  Stai culcat pe suprafata apei si zambesti, fiindca experienta este unica si amuzanta.

 

 

 

In vremurile de demult, zona Marii Moarte a fost locul de refugiu al regelui David, iar de numele ei se leaga şi povestea Sodomei şi a Gomorei. Esenienii si-au scris aici istoria, pe manuscrisele ingropate in pesterile din apropiere. Pe timpul lui Irod cel Mare, una dintre primele statiuni ale lumii aparea pe malurile marii.

 

Dupa aceasta relaxare vom pleca spre o aventura unica, Rezervatia Naturala Mujib, numit si Grand Canyon-ul Iordaniei, situata la cea mai mica altitudine din lume.

 

 

 

Aici vom petrece clipe distractive mergand prin natura! Canionul Mujib are doua trasee: cel de jos este usor de parcurs si este magnific. O experienta de neuitat!

 

 

Traseul de sus este mai greu si parcurgerea lui va fi optionala.  https://www.youtube.com/watch?v=sztrYOsM8xg

 

 

 

Dupa aceasta aventura, ne vom deplasa spre renumita Petra, unde luam cina si ne cazam la Petra Panorama Hotel sau Petra Moon Hotel 4*

Ziua 4: Vizita in Petra, in orasul antic Nabateus (B,D)

Dupa micul dejun, toata ziua vom vizita Petra.  Vorba unui ghid Lonely Planet “Trebuie s-o vezi pentru a crede ca asa ceva exista”

 

 

 

Ascunsa omenirii timp de milenii in spatele unui perete aparent inexpugnabil de stanci, Petra a fost redescoperita de un explorator elvetian, Johann Ludwig Burckhardt, redand lumii unul dintre cele mai fabuloase orase ale lumii. Istoria Petrei incepe in perioada biblica, atunci cand edomitii au trait prin zona. Urmele lor au fost gasite prin oras, dar adevarata stralucire a orasului a fost atinsa in timpul regatului nabatean. Incredibilele cladiri sapate in stanca, fatadele spectaculoase, templele, mormintele au fost construite in aceasta perioada.

 

 

De fiecare data cand intri in Petra, vei fi „lovit” de incredibila imagine a Tezaurului care apare brusc, stralucind ca un soare roz prin intunericul celei mai inguste parti din Siq. I se spune „Tezaurul”, dar nu a fost niciodata tezaur. Asa au crezut beduinii cand au ajuns la Petra si, de altfel, au incercat sa caute fabulosul si inexistentul tezaur al faraonului. In schimb, aici se afla mormantul regelui Aretas al III-lea „Filoelenul” – dovada si influenta greaca a fatadei. Secole mai tarziu, Tezaurul a devenit faimos datorita lui Harrison Ford si filmului sau „Indiana Jones and The Last Crusade”, unde Tezaurul era un templu uitat de secole.

 

 

Poti urca sa vezi Manastirea si daca tot ai ajuns aici, nu poti sa nu mai urci pana in varf, de unde  poti vedea Manastirea de sus, iar daca ai noroc de o zi fara ceata sau praf ridicat de desert, poti vedea pana spre spre Marea Rosie.

 

 

 

 

Place of Sacrifice” – „Locul inalt al sacrificiului”. Este un sanctuar sau ce a mai ramas din el, unde se presupune ca se faceau sacrificii zeilor. High Place of Sacrifice este la o inaltime de 170 de metri deasupra Petrei, dar priveliste este incredibila! Toata Petra iti sta la picioare si, desi nu poti vedea nici Tezaurul, nici Manastirea, nu trebuie sa ratezi sa urci pana aici.

 

 

 

Seara, tot drumul prin Siq pana la Tezaur este luminat de lumanari… Apoi, o mare de lumanari te intampina in fata Tezaurului, unde beduinii canta si mai apoi unul dintre ei, mai dibaci in ale englezei, povesteste istoria Petrei… E o experienta care nu poate fi ratata… este optionala.

 

 

 

Cina si cazare in Petra.

Ziua 5: Petra-Wadi Rum (B,D).

O aventura in Valea Lunii !

 

 

 

Dupa micul dejun, urmatoarea escala urmeaza sa fie Wadi Rum, desertul pe care multi il considera ca fiind cel mai frumos desert din lume. „Wadi Rum este vast, sonor si dumnezeiesc.”  zicea un personaj foarte celebru in Orient – ofiterul britanic T. E. Lawrence, cunoscut si sub numele de Lawrence of Arabia

 

 

 

Ajungem  la  locul de cazare la tabara de lux SUN CITY CAMP, una dintre putinele campinguri unde ai baie in cort si … urmeaza o calatorie de 4 ore cu masini 4×4 la cele mai spectaculoase locuri din desert

 

 

Avem un loc special pentru o ora de meditatie si pe urma vom admira apusul  la hotarul dintre desertul alb si desertul rosu. Este ceva fantastic  sa meditez in linistea desertului , ascultand doar  adierea vantului.

 

 

Urmeaza cina, o mancare traditionala beduina, ZARB, care se face sub nisip.  Va fi si mancare vegetariana.

Urmeaza degustarea ceaiului combinata cu  o seara de muzica beduina  Putem invata si dansul arab.

Inainte de culcare putem admira cerul instelat.

 

 

Ziua 6: Wadi Rum (B,D)

Dimineata practica la rasaritul soarelui , iar dupa micul dejun incepe o noua aventura. Azi vom porni in trakking in desert, vizitand locuri ca si Podul Burda, cel mai renumit pod din Wadi Rum. Se afla la inaltimea de 300 de m, este un sentiment fantastic sa te urci pe el.

 

 

In timpul sederii in desert, cine doreste (optional) poate sa faca o tura cu camila sau cu calul (1-2 ore)

 

 

Exista si posibilitatea de a zbura deasupra desertului cu balonul cu aer cald.

 

 

Fetele pot sa-si faca si tatuaje cu henna. Toate aceste variante sunt optionale. Dupa masa , deasemenea, putem medita  si privi apusul, iar seara, dupa cina, putem sta la un ceai si admira cerul instelat.

Ziua 7: Wadi Rum – Amman (B,D) 

Dimineata practica la rasaritul soarelui. Dupa micul dejun ne vom indrepta spre Amman. Vizite in Amman (Citadella, Teatrul roman, bazarul, piata de fructe).  Cina si cazare la Grand Palace Hotel sau Geneva Hotel sau Amman International Hotel 4* .

 

 

Ziua 8: Amman-Bucuresti (B)

Mic dejun sau mic dejun la pachet si transfer la aeroport pentru intoarcerea acasa.

Pret: 990 USD loc in camera dubla

(supliment single: 260 USD)

Pretul include:

- cazare 2 nopti in Madaba la hotel de 4* 

- cazare 1 noapte in Amman la hotel de 4* 

- cazare 2 nopti in Petra la hotel de 4* 

- cazare 2 nopti in desertul Wadi Rum la tabara de lux Sun City Camp 

- micul dejun si cinele mentionate in program

- toate transferurile cu microbus cu A/C

- toate intrerarile la obiectivele mentionate in program + calarie in Petra

- ghid vorbitor de limba romana

- tur de 4 ore in desert cu masina 4×4

- asistenta la sosire si la plecare

- viza de intrare la aeroport

- practica si meditatia

Pretul nu include:

- biletul de avion Bucuresti-Amman-Bucuresti, cca. 350 -375 EUR - pret informativ,  pretul se poate modifica in functie de disponibilitatile existente la momentul rezervarii si achitarii biletului de avion; puteti sa va procurati individual biletele de avion cu plecare din Bucuresti / Budapest(sau alt oras), sau le puteti rezerva prin agentia cu care lucrez.

- bauturile si mesele nementionate in program

- bacsis (cca. 50 USD)

- cheltuieli personale

- programele optionale

- asigurarea medicala

 

Termene de plata:


- pana la sfarsitul anului - anuntarea  intentiei de participare  

- pana in data de 15 ianuarie 2016 - achitarea unui avans de 300 USD

- pana in data de 26 februarie 2016 - achitarea unui avans de 300 USD

- pana in data de 15 aprilie 2016 - achitarea restului de plata de 390 USD


Cine doreste sa-si procure biletul de avion prin agentia cu care colaborez, va trebui sa ma anunte si sa-mi achite pretul biletului la rezervare (cel tarziu in luna ianuarie). Orarul de zbor va fi comunicat celor inscrisi.


Informatii si inscrieri la adresa attilaqi@gmail.com sau tel 0733503142

 

 

 

 

CALATORIE SPIRITUALA IN CHINA


26 iunie- 5 iulie

 

 

 

Aura cetii inconjoara Muntii Wudang - Muntii Supremei Armonii. Silueta unui pustnic palpaie in aerul rece al diminetii. In clipa suspendata se aude Tacerea. Aici, muntii si apele cuprind intr-insele taine vechi de la inceputurile lumii


https://www.youtube.com/watch?v=XMq2N6h3zUk

 

 

 

Am descoperit  China si Muntii Wudang datorita interesului pentru qigong, taijiquan, artele martiale si traditia spirituala a Chinei. Am fost de cinci ori in China si de patru ori in M-tii Wudang. Am stat luni de zile vizitand manastirile taoiste, strabatand muntii si padurile cu o vegetatie deasa, practicand si invatand de la cei mai buni profesori tainele Qigong-ului si Taijiquan-ului. In Wudangshan, calugarul Zhang Sanfeng, in urma meditatiilor, viziunilor si experimentelor intreprinse, a elaborat una dintre cele mai esoterice arte martiale interne, Taijiquan (Tai Chi)

 

Marele Zid Chinezesc, care asemeni unui dragon gigantic, serpuieste peste deserturi, munti si platouri,  de la estul la vestul Chinei;   Oraşul Interzis, cu cele 9999 de camere, fosta reşedinţa  a impăraţilor chinezi, un paradis terestru, in care fiecare culoare, fiecare număr şi fiecare esenţă de lemn are o semnificaţie clară; Mausoleul primului împărat al dinastiei Qin şi  armata sa din teracotă, fiind apreciat drept cea de-a 8-a minune din lume; Mt. Wudang sau Muntii Supremei Armonii,  unde calugarii practica arte martiale, taijiquan si qigong, si unde persista credinta ca in aceste locuri inaccesibile traiesc si in zilele noastre, maestri necunoscuti care au decis sa practice in absoluta singuratate; Shanghai, acest tigru al Asiei, cu padurea de zgarie nori, cu trenuri de metrou ultramoderne, cu oameni minunati, sunt doar cateva din obiectivele de vizitat.

Va invit intr-o calatorie de vis sa vizitam impreuna aceste locuri minunate , esenta culturii chineze.


 

Ziua 1. BUCURESTI - BEIJING

 

Intalnire la aeroportul Henri Coanda si imbarcare in avion pentru zborul spre China. Noaptea in avion.

 

 

Ziua 2. Beijing (-, -, D)
Sosire la Beijing, capitala Chinei imperiale pentru mai mult de 800 ani. Intalnire cu reprezentantul agentiei din China, transfer la hotel pentru check-in.

Dupa-amiaza vizitam Templul Cerului, unde imparatii Ming si Qing obisnuiau sa se roage pentru prosperitatea tarii. Acesta este cel mai mare complex de temple din China care a supravietuit pana astazi.

 

 


Transfer la magazinul de suveniruri Pearl (se gasesc de toate si totul este negociabil, este cel mai bun loc pentru cumparaturi).

  

Ziua 3. Beijing (B, L, -)
Tur de oras Beijing, trecand prin Piata Tian’anmen, cea mai mare piata publica din lume, ajungand apoi la Muzeul Palatului, supranumit Orasul Interzis.


 

 


Complexul palatelor imperiale a fost resedinta imparatilor Chinei de peste 500 de ani (dinastiile Ming si Qing). Cateva din marile sali sunt folosite ca muzee ce adapostesc impresionante colectii ale artei chinezesti.

 

 

 


Dupa-amiaza excursie la Marele Zid (poarta Juyongguan), emblema a civilizatiei chineze, care serpuieste peste munți ca un dragon protector .

 

 

Ziua 4. Beijing / Xi’an (B, L, -)
Transfer de dimineata la gara pentru a lua trenul  G de mare viteză  catre Xi’an. Excursie la  mormantul lui Qin Shi Huang, cu soldatii si caii de terra-cota ce imprejmuiesc necropola. Pana acum mai mult de 7.000 de soldați de teracotă au fost descoperiti. 

 

 

 


 

 

 


Ziua 5. Xi’an / Wudangshan (B, L, D)
In turul de astazi vom vizita Zidul vechi ce inconjoara orasul, unul din cele mai bine conservate din China si continuam cu vizitarea Marii Pagode a Gastei Salbatice, construita in anul 625. Aici se gasesc numeroase colectii de scrieri budhiste aduse din India de eminentul calugar Xuanzang.


 

 

 

 

După masa transfer cu autocarul la Wudangshan Town.  

 

 

 

   

Ziua 6. Wudangshan (B, L, D)
Dupa micul dejun, transfer cu autobusul local la intrarea in Mt. Wudang .

 

 

 

Aura cetii inconjoara Muntii Wudang. Silueta unui pustnic palpaie in aerul rece al diminetii. In clipa suspendata se aude Tacerea. Aici, muntii si apele cuprind intr-insele taine vechi de la inceputurile lumii.

 

 

 

 


Am descoperit Muntii Wudang datorita interesului pentru qigong, taijiquan, artele martiale si traditia spirituala a Chinei.

 

https://www.youtube.com/watch?v=eW77NOwZK8I

 

Datorita climei subtropicale, zona este bogata in ploi, astfel incât specificul ei face sa existe o vegetatie atat de deasa incat, in regiunile neamenajate turistic, accesul vizitatorilor devine aproape imposibil. Acesta este unul dintre motivele pentru care persista credinta ca in aceste locuri inaccesibile traiesc, si in zilele noastre, maestri necunoscuti, care au decis sa practice in absoluta singuratate.

Aici, marele maestru Chang Sanfeng, in urma meditatiilor, viziunilor si experimentelor intreprinse, a elaborat una dintre cele mai esoterice arte martiale interne, Taijiquan. Conform adeptilor acestei Cai, practicarea Taijiquan-ului confera nu doar o metoda de autoaparare, ci si armonizarea tuturor componentelor fiintei umane, odata cu asigurarea unei sanatati de fier si a unei longevitati de invidiat. Exista si astazi o maxima care confirma asta: „Unde exista Taijiquan, exista munti.“

Strazile pietruite care marginesc templele din Wudang au fost martore, in egala masura, antrenamentelor martiale si practicilor taoiste vreme de sute de ani. Si in prezent, departe de ochii curiosi ai turistilor profani, calugarii taoisti isi continua cursul firesc al vietii, compus din studiul artelor martiale, a qigong-ului, practica meditatiei si aprofundarea doctrinelor taoismului.

Vizita de JinDing (Golden Top), situat pe varful  Tianzhu Peak (1612m), este unul dintre reperele cele mai distinctive din Wudangshan. Construit în întregime din cupru aurit (un incredibil 20 de tone de cupru fin, si 300 de kilograme de aur), este una dintre cele mai mari temple de cupru aurit din China.

  

 

 

Pe drum catre locul unde luam masa de prânz, ne oprim  la  Templul celor Opt  Taoisti pentru a urmari ceremonia si degustarea ceaiului.

 

 

 

 

 

 

Dupa-amiaza vizita Purple Cloud Temple. Cazare la hotelul din Mt. Wudang

 

 

 

 

Ziua 7. Wudangshan (B, L, D)
Dupa micul dejun la hotel,  vizita la Templul Nanyan și Fuzhen Temple (Taizipo).

 

 

 

 


 

  

În cazul în care timpul ne permite, vizita in  Valea Maimutelor (Xiaoyao Valley) 

 

 


 

 

 


 

Ziua 8. Wudangshan / Shanghai(B, -, -)
Dupa micul dejun coboram  de pe munte cu un vehicul hibrid. Shopping pentru călătoria cu trenul.

 

 

Transfer la Gara Shiyan  sau Gara Wudangshan, calatorie cu vagon de dormit  Wudangshan / Shanghai .Noaptea în tren.

 

Ziua 9. Shanghai (-,-,D)
Sosire în Shanghai și transfer la hotel.  Vizitam fabrica de matase naturala, plimbare prin Shanghai, Trecem peste raul Huangpu, urcam in Oriental Pearl Tower. Luam cina in restaurantul din Oriental Peartl Tower admirand privelistea de la inaltime.  

 

 


 

 

 

Ziua 10. Shaghai (B, -, -)

Transfer la aeroport pentru intoarcerea acasa


 

Hotelurile propuse (sau similare):


- Beijing Sunwold Hotel 4*  http://www.sunworldhotel.com.cn/html/Chs/Index.html )

- Xi’an Grand Metropark Hotel 4* (http://www.hkctshotels.com/hotels/XianGrandMetropark/index.html)

- Wudang Mountain Hotel 4* (www.wdsbg.net)

- Wudangshan Qiongtai Hotel 3* ( Suggest to use this hotel instead)

- Shanghai Sunrise On The Bund Hotel 4* ( www.sunrisesha.com)

 

Pret:

- servicii la sol: 1595 USD; (supliment single: 320 USD)


 Servicii incluse:


- cazare hotel in camera duble cu mic dejun zilnic (hotelurile din Wudangshan oferă doar mic dejun chinezesc)

- masa de prânz și cină după cum se menționează in program, în restaurante chinezesti locale

- taxa de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice

- toate transferurile cu autocar


- transfer cu trenul de mare viteza clasa 2-a Beijing-Xi’an


- transfer cu vagon de dormit Wudangshan (Shiyan) - Shanghai

- ghid local vorbitor de limba engleza

Servicii excluse:


- transport cu avionul pe ruta Bucuresti – Beijing si Shanghai – Bucuresti : cca: 560 EUR (taxa de aeroport este inclusa in pret dar poate fi usor modificata pana la emiterea biletelor!)

- taxa de viza si procesare acte: 75 euro

- alte mese in afara de cele mentionate in itinerariu

- bacsisuri pentru soferi si ghizi locali: 40 EUR se achita organizatorului

- programele optionale

- asigurarea Travel (medicala + storno)


Termen pentru exprimarea intentiei de participare: 20 decembrie 2015

Termene si conditii de plata:

 • avans de 200 EUR  si  500 USD - pana la data de 29 ianuarie

 • avans de 200 EUR pana la data de 29  februarie

 • avans de 500 USD pana la data de 29 martie

 • diferenta in USD si EUR pana la 20  mai

Aceste date pot fi modificate in functie de cerintele companiei de zbor la emiterea biletelor de grup!

Pentru taxa de viza de 75 EUR va voi comunica data platii ulterior (o sa fie nevoie de poze tip pasaport si completarea unui formular; pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la plecarea din China)

 


Plata se poate face in contul:


Poka Attila
Banca Transilvania Cluj-Napoca
EUR - RO91BTRL01304201953076XX
USD - RO18BTRLUSDCRT0095307601

Pe foaia de depunere sau OP se va trece ” STAGIU CHINA

 

sau pentru cine doreste factura pe firma, va achita in lei in :

 

Fundatia Qi, CIF 9944673
Banca Transilvania Cluj-Napoca
Cont : RO25BTRL 01301205H99109XX
la plata in lei se va achita 2% in plus

 

 


 

 

 

 

 

 

VIETNAMUL UIMITOR SI CAMBODGIA MISTERIOASA

19 februarie – 2 martie 2016

 

Avand legaturi istorice indelungate, Vietnam si  Cambodgia formeaza una dintre cele mai dorite combinatii de tari, in care vom avea ocazia sa descoperim zumzetul si forfota din Vietnam si linistea deplina din Cambodgia cu complexele ei de temple asimilate de jungla. O aventura spectaculoasa cuprinzand deplasari cu ricsa prin Hanoi, excursii cu barca pe apele linistite ale raului Ngo Dong , drumetii si trakking prin Parcul National Hoang Lien si inoptatul la o familie Dzay, calatorii cu trenul de noapte,  croaziera si noaptea pe vas in Halong Bay, pesteri misterioase, cele 5 milioane de motociclete aflate zilnic in trafic in Ho Chi Minh, viața in piețele plutitoare din Delta Mekong, trecerea frontierei cambodgiene cu barca rapida, complexul de temple antice de la Angkor care se ridica maiestos din mijlocul junglei, o calatorie cu tuk-tuk-ul, acestea fiind doar cateva obiective din aceasta calatorie minunata.

LA ACEASTA CALATORIE NU MAI SUNT LOCURI!