Evenimente

O  CALATORIE DEOSEBITA, PLINA DE AVENTURI, DIFERITA DE ALTE OFERTE


MEDITATIE SI PRACTICA IN WADI RUM,  AVENTURI IN WADI AL MUJIB, VIZITAREA UNOR LOCURI SFINTE, ORASUL ANTIC PETRA

 


26 MAI – 2 IUNIE

 

Cu aproximativ un deceniu in urma, Regele Iordaniei a hotarat sa-si schimbe tara in cea mai importanta atractia turistica din Orientul Mijlociu. Daca inca nu te-ai hotarat  unde vrei sa-ti petreci concediul, iti recomand aceasta calatorie. Poate ca situatia din Orientul Apropiat te dezorienteaza, dar pot sa te asigur ca Iordania este o tara la fel de sigura ca si Romania. Nu pot sa-ti promit decat ca te voi duce in Tara Fagaduintei si vei avea parte de o calatorie deosebita si plina de aventuri.  Nu trebuie sa faci altceva decat sa ne insotesti. Te primim cu drag!

 

De ce Iordania?


 • pentru magnificul desert Wadi Rum, unde vom practica meditatia in linistea desertului si unde vom avea parte de aventuri unice;

 

 • pentru Petra, una din noile minuni ale lumii, oras antic fascinant faurit de mana omului dar si de forta naturii;

 • pentru proprietatile benefice ale apei si namolului de la Marea Moarta;

 • pentru baile termale din Hammamet Ma’in;

 • pentru aventuri in Rezervatia Naturala  Mujib, unul din cele mai frumoase canioane din lume;

 • pentru obiectivele turistice de interes crestin – raul Iordan si Bethania, locul unde a fost botezat Isus, Mt Nebo, unde lui Moise a fost aratat Pamantul Fagaduintei, biserica Sf. Gheorghe din Madaba;

 • pentru Amman, capitala Regatului Hasemit al Iordaniei, oras plin de istorie si cu o atractie aparte…

Ce ziceti … sunt suficiente motive pentru a vizita Iordania? O calatorie unica, plina de aventuri.

În anul jubiliar 2000, Papa Ioan Paul al II-lea vizita aceste taramuri cu semnificaţie religioasa, confirmand ca Bethany Beyond Jordan (Betania de Transiordania) si Muntele Nebo sunt centre oficiale de pelerinaj pentru credincioşii din intreaga lume.

Hai sa vedem cum va derula programul…

 

Ziua 1: Bucuresti –Amman-Madaba

 

Seara tarziu, la sosire pe aeroportul din Amman vom fi intampinati de reprezentantul local,  urmand a fi transferati  in “oraşul mozaicurilor”, Madaba , la 30 de km de Amman. Cazare la Best Western Grand Hotel Madaba 4*.

 

Ziua 2: Biserica Sf. Gheorghe din Madaba – Muntele Nebo (muntele profetului Moise)  - Bethania (locul in care a fost botezat Isus)– cascada termala Hammamat Ma’in – Madaba (B,D).

Dupa micul dejun, prima vizita va fi   Biserica Ortodoxa Sf. Gheorghe, renumita pentru harta sa uimitoare. Peste 2 milioane de piese de mozaic colorat s-au îmbinat pe podea, în secolul al VI-lea, pentru a da cea mai veche imagine a Ţării Sfinte şi a cetăţii Ierusalimului. O mărturie arheologică unică, dar şi o dovadă a măiestriei artizanilor locali.

 

Din micul oraş, după doar zece minute pe şosea se ajunge la Muntele Nebo, ridicat la 817 m deasupra Văii Iordanului şi stând cu faţa spre Ierihon (Israel), precum spune şi Vechiul Testament. Pe o piatră cu margini dantelate, stă scris “Memorialul lui Moise”, căci undeva aici mormântul profetului se ascunde încă de arheologii insistenţi. Nebo este locul unde legenda spune ca a murit Moise dupa ce i-a condus pe israeliti timp de 40 de ani prin desert, dupa fuga din Egipt. De pe Muntele Nebo, Moise a privit spre Ţara Fagaduintei, inainte de a-si incredinta sufletul Dumnezeului sau.

 

 

In data de 19 martie 2000, papa Ioan Paul al II-lea a vizitat biserica de pe Muntele Nebo, in cadrul pelerinajului sau prin Tara Sfanta. Cu aceasta ocazie, langa bisericuta bizantina, el a plantat un maslin, in numele pacii. Astazi, Muntele Nebo gazduieste o vie manastire franciscana, socotita drept sediu al Institutului Franciscan de Arheologie.

 

Muntele Nebo face parte dintr-un lant muntos care domina Marea Moarta si Valea Iordanului.. de aici, de sus, se poate vedea departe. Se spune ca daca ai parte de o zi senina, poti admira intreaga Palestina pana la Ierusalim.

 

 

Coborând pe serpentine spre Iordan, durează o vreme până ajungi la situl Bethania de Transiordania. Bethania de dincolo de Iordan, numit în arabă “Al-Maghtas” este zona în faţa Ierihonului, care a fost identificat ca fiind locul unde Isus a fost botezat de Ioan Botezatorul. Locul botezului lui Isus “la Bethania este una dintre cele mai recente descoperiri arheologice şi religioase.

 

Botezul creștin este taina începerii unui nou fel de viață prin moartea celei vechi și nașterea din nou la o viață. Cuvântul a boteza vine din baptizo, forma transcrisă din greacă a cuvântului βάπτειν sau βαπτιζω. Într-un context istoric, acesta înseamnă “a scufunda, a plonja (prin imersiune)” ceva în întregime, de exemplu în apa. Botezul se face prin scufundarea în apa de trei ori a unei persoane în numele  Sfintei Treimi. 

 

Aici, putem avea parte de un program special. Cine doreste, poate imbraca o camasa alba lunga si se poate boteza  in apa Iordanului.

 

 

 

In continuare  vom fi transferat catre Complexul de bai termale Hammamet Ma’in  unde ne vom alinta cu proprietatile benefice ale acestor izvoare folosite si de imparatul Irod cel Mare. Apa care cade de la inaltime are o temperature de 41 C. In spatele cascade este si o sauna naturala.

 

 

Intoarcere in Medaba, Cina si cazare la hotel Best Western Grand Hotel Madaba 4*

 

Ziua 3: Medaba – relaxare la Marea Moarta – aventura in Rezervatia Naturala  Mujib – Petra (B,D). 

Dimineata, dupa micul dejun, pornim spre  Marea Moarta, aflata  la 400 m sub nivelul marii, intr-un peisaj ce pare desprins dintr-un decor selenar.  Apele sarate şi lipsite de viată acopera un fund adanc de namol negru, ale carui calitati terapeutice sunt vestite. Coastele şi malurile adună straturi albicioase de sare, caci salinitatea acestui mare lac este de zece ori mai mare decat cea a apei oceanice (30%).  Un complex turistic cu facilitati dintre cele mai atractive te poate primi ospitalier dupa ce te-ai saturat de plutit in mare. Caci plutesti, nu inoti. Nici sa te ineci nu se poate, asa ca pot intra linistiti si cei care nu stiu sa inoate.  Stai culcat pe suprafata apei si zambesti, fiindca experienta este unica si amuzanta.

 

In vremurile de demult, zona Marii Moarte a fost locul de refugiu al regelui David, iar de numele ei se leaga şi povestea Sodomei şi a Gomorei. Esenienii si-au scris aici istoria, pe manuscrisele ingropate in pesterile din apropiere. Pe timpul lui Irod cel Mare, una dintre primele statiuni ale lumii aparea pe malurile marii.

 

Dupa aceasta relaxare vom pleca spre o aventura unica, Rezervatia Naturala Mujib, numit si Grand Canyon-ul Iordaniei, situata la cea mai mica altitudine din lume.

 

Aici vom petrece clipe distractive mergand prin natura! Canionul Mujib are doua trasee: cel de jos este usor de parcurs si este magnific. O experienta de neuitat!

Traseul de sus este mai greu si parcurgerea lui va fi optionala. 

 

 

 

Dupa aceasta aventura, ne vom deplasa spre renumita Petra, unde luam cina si ne cazam la Petra Panorama Hotel sau Petra Moon Hotel 4*

https://www.youtube.com/watch?v=sztrYOsM8xg

 

Ziua 4: Vizita in Petra, in orasul antic Nabateus (B,D)

Dupa micul dejun, toata ziua vom vizita Petra.  Vorba unui ghid Lonely Planet “Trebuie s-o vezi pentru a crede ca asa ceva exista”


 

 

Ascunsa omenirii timp de milenii in spatele unui perete aparent inexpugnabil de stanci, Petra a fost redescoperita de un explorator elvetian, Johann Ludwig Burckhardt, redand lumii unul dintre cele mai fabuloase orase ale lumii. Istoria Petrei incepe in perioada biblica, atunci cand edomitii au trait prin zona. Urmele lor au fost gasite prin oras, dar adevarata stralucire a orasului a fost atinsa in timpul regatului nabatean. Incredibilele cladiri sapate in stanca, fatadele spectaculoase, templele, mormintele au fost construite in aceasta perioada.

De fiecare data cand intri in Petra, vei fi „lovit” de incredibila imagine a Tezaurului care apare brusc, stralucind ca un soare roz prin intunericul celei mai inguste parti din Siq. I se spune „Tezaurul”, dar nu a fost niciodata tezaur. Asa au crezut beduinii cand au ajuns la Petra si, de altfel, au incercat sa caute fabulosul si inexistentul tezaur al faraonului. In schimb, aici se afla mormantul regelui Aretas al III-lea „Filoelenul” – dovada si influenta greaca a fatadei. Secole mai tarziu, Tezaurul a devenit faimos datorita lui Harrison Ford si filmului sau „Indiana Jones and The Last Crusade”, unde Tezaurul era un templu uitat de secole.

 

 

Poti urca sa vezi Manastirea si daca tot ai ajuns aici, nu poti sa nu mai urci pana in varf, de unde  poti vedea Manastirea de sus, iar daca ai noroc de o zi fara ceata sau praf ridicat de desert, poti vedea pana spre spre Marea Rosie.

 

 

Place of Sacrifice” – „Locul inalt al sacrificiului”. Este un sanctuar sau ce a mai ramas din el, unde se presupune ca se faceau sacrificii zeilor. High Place of Sacrifice este la o inaltime de 170 de metri deasupra Petrei, dar priveliste este incredibila! Toata Petra iti sta la picioare si, desi nu poti vedea nici Tezaurul, nici Manastirea, nu trebuie sa ratezi sa urci pana aici.

 

Seara, tot drumul prin Siq pana la Tezaur este luminat de lumanari… Apoi, o mare de lumanari te intampina in fata Tezaurului, unde beduinii canta si mai apoi unul dintre ei, mai dibaci in ale englezei, povesteste istoria Petrei… E o experienta care nu poate fi ratata… este optionala.

 

Cina si cazare in Petra.

Ziua 5: Petra-Wadi Rum (B,D).

O aventura in Valea Lunii !

 

Dupa micul dejun, urmatoarea escala urmeaza sa fie Wadi Rum, desertul pe care multi il considera ca fiind cel mai frumos desert din lume. „Wadi Rum este vast, sonor si dumnezeiesc.”  zicea un personaj foarte celebru in Orient – ofiterul britanic T. E. Lawrence, cunoscut si sub numele de Lawrence of Arabia

 

Ajungem  la  locul de cazare la tabara de lux SUN CITY CAMP, una dintre putinele campinguri unde ai baie in cort si … urmeaza o calatorie de 4 ore cu masini 4×4 la cele mai spectaculoase locuri din desert 

 

 

Avem un loc special pentru o ora de meditatie si pe urma vom admira apusul  la hotarul dintre desertul alb si desertul rosu. Este ceva fantastic  sa meditez in linistea desertului , ascultand doar  adierea vantului. 

 

Urmeaza cina, o mancare traditionala beduina, ZARB, care se face sub nisip.  Va fi si mancare vegetariana.

Urmeaza degustarea ceaiului combinata cu  o seara de muzica beduina  Putem invata si dansul arab.

Inainte de culcare putem admira cerul instelat.

 

Ziua 6: Wadi Rum (B,D)

Dimineata practica la rasaritul soarelui , iar dupa micul dejun incepe o noua aventura. Azi vom porni in trakking in desert, vizitand locuri ca si Podul Burda, cel mai renumit pod din Wadi Rum. Se afla la inaltimea de 300 de m, este un sentiment fantastic sa te urci pe el. 

 

 

In timpul sederii in desert, cine doreste (optional) poate sa faca o tura cu camila sau cu calul (1-2 ore)

 

Exista si posibilitatea de a zbura deasupra desertului cu balonul cu aer cald.

 


 

Fetele pot sa-si faca si tatuaje cu henna. Toate aceste variante sunt optionale. Dupa masa , deasemenea, putem medita  si privi apusul, iar seara, dupa cina, putem sta la un ceai si admira cerul instelat.

 

Ziua 7: Wadi Rum – Amman (B,D) 

Dimineata practica la rasaritul soarelui. Dupa micul dejun ne vom indrepta spre Amman. Vizite in Amman (Citadella, Teatrul roman, bazarul, piata de fructe).  Cina si cazare la Grand Palace Hotel sau Geneva Hotel sau Amman International Hotel 4* . 

 

Ziua 8: Amman-Bucuresti (B)

Mic dejun sau mic dejun la pachet si transfer la aeroport pentru intoarcerea acasa.

Pret: 990 USD (supliment single: 260 USD)

Pretul include:

- cazare 2 nopti in Madaba la hotel de 4* 

- cazare 1 noapte in Amman la hotel de 4* 

- cazare 2 nopti in Petra la hotel de 4* 

- cazare 2 nopti in desertul Wadi Rum la tabara de lux Sun City Camp 

- micul dejun si cina mentionate in program

- toate transferurile cu microbus cu A/C

- toate intrerarile la obiectivele mentionate in program + calarie in Petra

- ghid vorbitor de limba romana

- tur de 4 ore in desert cu masina 4×4

- asistenta la sosire si la plecare

- viza de intrare la aeroport

- practica si meditatia

Pretul nu include:

- biletul de avion Bucuresti-Amman-Bucuresti, cca. 350-375 EUR - pret informative,  pretul se poate modifica in functie de disponibilitatile existente la momentul rezervarii si achitarii biletului de avion; puteti sa va procurati individual biletele de avion sau le puteti rezerva prin agentia cu care lucrez.

- bauturile si mesele nementionate in program

- bacsis (cca 50 USD)

- cheltuieli personale

- programele optionale

- asigurarea medicala

 

Termene de plata:


- pana la sfarsitul anului - anuntarea  intentiei de participare  

- pana in data de 15 ianuarie 2016 - achitarea unui avans de 300 USD

- pana in data de 26 februarie 2016 - achitarea unui avans de 300 USD

- pana in data de 15 aprilie 2016 - achitarea restului de plata de 390 USD


Cine doreste sa-si procure biletul de avion prin agentia cu care colaborez, va trebui sa ma anunte si sa-mi achite pretul biletului la rezervare (cel tarziu in luna ianuarie). Orarul de zbor va fi comunicat celor inscrisi.


Informatii si inscrieri la adresa attilaqi@gmail.com sau tel 0733503142

 

 

 

 

 

 

VIETNAMUL UIMITOR SI CAMBODGIA MISTERIOASA

19 februarie – 2 martie 2016

Avand legaturi istorice indelungate, Vietnam si  Cambodgia formeaza una dintre cele mai dorite combinatii de tari, in care vom avea ocazia sa descoperim zumzetul si forfota din Vietnam si linistea deplina din Cambodgia cu complexele ei de temple asimilate de jungla. O aventura spectaculoasa cuprinzand deplasari cu ricsa prin Hanoi, excursii cu barca pe apele linistite ale raului Ngo Dong , drumetii si trakking prin Parcul National Hoang Lien si inoptatul la o familie Dzay, calatorii cu trenul de noapte,  croaziera si noaptea pe vas in Halong Bay, pesteri misterioase, cele 5 milioane de motociclete aflate zilnic in trafic in Ho Chi Minh, viața in piețele plutitoare din Delta Mekong, trecerea frontierei cambodgiene cu barca rapida, complexul de temple antice de la Angkor care se ridica maiestos din mijlocul junglei, o calatorie cu tuk-tuk-ul, acestea fiind doar cateva obiective din aceasta calatorie minunata.

 

 


Ziua 1: Bucuresti-Hanoi


Dupa-masa intalnire in aeroportul din Otopeni, la plecari internationale. Decolare catre Hanoi (18:40).

Ziua 2: Hanoi

 

 

Sosire in Hanoi la ora 19:20. Dupa efectuarea formalitatilor,transfer la hotel. Hanoi – oras vechi de 1000 ani - cu străzile sale vechi şi Cartierul colonial, lacurile sale, bulevardele umbrite , este leagănul civilizaţiei Red River Delta. Timp liber in Hanoi. Dupa cazare, optional, putem face o vizita in modul cel mai autentic, cu ricsa,  prin Cartierul Vechi si pe strazile sale pline de magazine si la Gradina Hoan Kiem Lake.

 

Ziua 03: Hanoi - Hoa Lu - Tam Coc Tour - Lao Cai (B / L)

 

 

Azi vom vom pleca intr-o calatorie interesanta. Dupa doua ore de mers cu autocarul ajungem in vechiul  oras Ninh Binh, cunoscut sub numele de Inland Halong . Aici vom avea parte de o experienta  minunata, ca si in  “Plutirea Nemuritorului”, o plimbare de doua ore cu o barca, dusa de apele linistite a raului  Ngo Dong , in timp ce ne vom bucura de peisajele  spectaculoase, inconjurati de campurile de orez si falnicele  varfuri ale muntilor de calcar. Raul Ngo Dong coboara din munti si formeaza un lac inconjurand orasul

 

 

Dupa masa de pranz la un restaurant local, vom face un scurt transfer (4 km) pe un drum de țara pașnic la Hoa Lu,vechea capitala a Vietnamului . Situat în mijlocul un cadru natural deosebit,azi, din  fosta capitala ascunsa intre munti, au ramas  două temple dedicate regelui Dinh și regelui Le, fondatorii capitalei antice în timpul secolul 10. Dupa vizita ne intoarcem in Hanoi si la ora19:30 ne vom transfera la gara Hanoi pentru a lua trenul spre Lao Cai (21h15). Noaptea o vom petrece in vagoane de dormit de categorie superioara.

 

 

Ziua 04: Lao Cai - Sapa - Cat Cat - Y Linh Ho & Ta Van Villages  (B)

 

 

Dimineata, in jurul orei  6:30 ajungem in gara Lao Cai și dup ce luam micul dejun la un restaurant local,vom fi transferati  catre orașul montan Sapa,situate in muntii Hoang Lien, unde monotonia peisajului verde expansiv este animat de culorile  satelor de localnicilor de pe dealuri. Vom pleca in jurul orei 09.00  si vom cobori de-a lungul unui traseu ingust prin gradinile cu pomi fructiferi și fermele de legume la capatul sudic al satului Cat Cat (la 1,486m la 1,288m). De aici va incepe o drumetie moderata  de doua zile. Vom lua cu noi doar un rucsac cu hainele de schimb, produse de igiena și apa.

 

 

Coboram prin Parcul National Hoang Lien , printre campuri de orez  si mici sate colorate, la care poti ajunge doar pe carari inguste, de-a lungul raului Muong Hoa si ne vom bucura de un scurt popas langa cascada Cat Cat (1,212m).Continuam drumul de-a lungul raului Vang  si trecem pe malul celalalt , unde vom lua o pauza de masa.

 

 

 

După masa de prânz, traseul serpuieste pe dealuri abrupte la 1,227m ,prin câmpurile de orez, porumb și paduri ,treptat descendent pana la satul Y Linh Ho (la 1,018m), un alt sat din Black Hmong. Transfer in satul Ta Van, unde peste noapte vom fi cazati la o familie Dzay.

 

 

Trekking: 10 km - 6-7 ore. Nivel: moderat , nu necesita efort fizic deosebit.

Ziua 06: Ta Van - Giang Ta Chai Village - Sapa - Lao Cai – Hanoi (B)

 

 

Treziți de cantatul cocoșilor si zgomotul specific satelor de munte, dupa micul dejun cu familia, spunem la revedere gazdelor, continuand drumetia prin paduri de bambus la Giang Ta Chai, satul triburilor  Red Dzao și H’mong. Exploram satul linistit pentru o jumătate de ora, apoi vom urma traseul de-a lungul vaii, trecand din nou peste raul Muong Hoa. Drumetia se termina in jurul orei 16:00 si vom fi transferati  inapoi la Sapa.

Cina pe cont propriu inainte de a urca in trenul de noapte inapoi la Hanoi 

Distanta trekking: 12 km - 6 la 7 ore. Nivel: moderat, nu necesita efort fizic deosebit.

Ziua 06: Hanoi  - HaLong Bay - Noaptea pe vas de croaziera (B, L, D)

Trenul soseste in jurul orei 05:00 in gara Hanoi.

Dupa micul dejun la restaurant local vom pleca prin delta Red River catre Ha Long.

 

 

In jurul pranzului ajungem in golf, care, nu numai in Vietnam, ci si in toata Asia de Sud-Est este una dintre cele mai mari atractii naturale. Mai mult de doua mii de munți abrupti de calcar se inalta din mare pentru de a crea o priveliste fantastica, aproape ireala. Insule mai mari și mai mici, multe aproape verticale,  acoperite de vegetație densa și peșteri întunecate. Deoarece frumusețea Halong Bay se poate admira cel mai mult dinspre apa, vom incepe o calatorie de o zi si jumatate, pe un vas de croaziera. Incepem cu o cafea sau ceai la Victory  café.

 

 

Vom lua pranzul la bordul vasului Victory Cruise in timp ce trecem incet pe valuri printre insule.  Dupa pranz vom fi transferati  de pe Victory Cruise cu o barca cu vasle pentru a vizita satul de pescuit Vung Vieng  și ferma de perle. Vaslasi sunt fete  îmbracate in costumele lor populare. Avem prilejul de a vedea viata de zi cu zi a pescarilor si traditiile lor intr-un cadru natural specific.

Dupa intoarcere pe Victory Cruise,relaxare pe punte sau caiac și inot in apa limpede, intr-o atmosfera minunata și calma.

 

 

Croaziera prin golf si ancorare peste noapte in zona Ho Dong Tien. Vom participa la o demonstratie de gatit dupa care vom savura in sufragerie delicioasa cina. Putem face niste fotografii minunate cu culorile aurii ale apusului de soare. Seara putem sa ne relaxam pe punte sau sa participam la pescuitul de noapte. Noaptea o petrecem pe vas.

 

 

 

 

Ziua 07: Halong Bay - Bai Tu Long Bay - Hanoi - Hue (B, L)

Trezirea devreme pentru a urmari rasaritul, una dintre cele mai spectaculoase faze ale diminetii in Halong Bay. In plus , putem incerca tehnicile traditionalului Tai Chi.  

 

 

Un mic dejun ușor: prajituri, cafea, ceai …. Plecam spre Surprise Cave si vom explora cea mai faimoasa pestera din intreagul Halong Bay

 

 

Ne pregatim de debarcare in timp ce barca continua croaziera prin Bai Tu dafin lung, Bai Tho Munte și piața Halong. Sosirea la debarcader si vizita intr-un sat specializat in fabricarea de ceramica.  Transfer la Hanoi,la aeroport Noi Bai pentru zborul spre Ho Chi Minh . Transfer la hotel. Timp liber.

 

Ziua 08: Ho Chi Minh-My Tho-Ben Tre-Can Tho (B,L)

 

 

 

Dupa micul dejun, urmeaza o calatorie de 70 km spre orasul My Tho - “Poarta râului Mekong si a Deltei sale”.  Delta  Mekong are zone întinse cultivate cu durian, mango, rambutan şi a alti pomi fructiferi tropicali. Vizitam gradini de fructe și gustam fructe tropicale. Pranz la restaurant.

 

 

Sosire la My Tho şi transfer la malul raului Mekong, de unde se ia o barca cu motor cu care se face o plimbare de-a lungul peninsulei Tan Long pentru a admira peisajele luxuriante. Se viziteaza si o insula si se face o oprire intr-un sat unde se realizeaza obiecte de artizanat  din materiale obtinute din copacii de nucă de cocos. Transfer la Can Tho. Cazarea la hotel și ramanem peste noapte in Can Tho.

Ziua 09: Can Tho-  piață plutitoare Cai Rang -Chau Doc (B)

 

 

În această dimineaţă, după micul dejun, transfer la debarcader, îmbarcare pe o barca tradiţionala din lemn. Se viziteaza piata plutitoare Cai Rang.  Intoarcere la hotel, un moment de odihnă si apoi plecare spre Chau Doc, un centru comercial riveran, nu departe de frontiera cu Cambodgia. 

 

 

Sosire în Chau Doc, cazare la hotel şi apoi plecare spre Sam Mountain. Exploram acest deal sacru de 230 m cu sute de temple, pagode şi morminte, cu un amestec de cultura chineza, Cham şi khmer. Astăzi, Sam Mountain este un loc de pelerinaj pentru budişti care vin să se roage din toate colturile Vietnamului. Se viziteaza templu Lady Chua Xu de la baza dealului. În mijlocul parfumului de tămâie şi fum, veţi vedea oameni care ating statuia pentru binecuvântare. Nu departe de Templul Lady Chua Xu  se afla pagoda Tay An. Arhitectura sa este uneori descrisa ca hindusa / musulmana, care este un pic fantezistă. Cu toate acestea, există cu siguranta influente chineze şi islamice,i ar interiorul conţine o mică armată de efigii colorate. Putem face plimbare cu barca pentru a vizita comunităţile de pescari şi satul Cham. Cazare.

Ziua 10:  Chau Doc -   Phnom Penh (barca rapida)- Siem Reap (B, D)

 

Micul dejun, check-out, transfer la Chau Doc Quay si plecare cu barca rapida la Phnom Penh - Cambodgia. Trecerea frontierei la Vinh Xuong, luarea vizei și continuarea calatoriei cu barca la Phnom Penh.  Luam autocarul din port, care ne duce direct la Siem Reap cu escala pe ruta pentru fotografii minunate ale oamenilor si peisajelor din Cambodgia.

Seara, in jurul orei 18:00 ajungem în Siem Reap – faimosul “oras arheologic” cu o suprafata de aprox 600 kmp si care contine mai mult de 100 monumente antice si numeroase temple construite in timpul dinastiei Khmer. Cazare in Siem Reap. Cazare la hotel si cina de bun venit in zona Angkor Wat.  După Cina, timp liber și peste noapte stam in Siem Reap.

Ziua 11: turistic Siem Reap (B, L)

 

 

Dupa micul dejun la un hotel, vizitam Prasat Kravan, Banteay Kdei, Srah Srang și templul Ta Prohm.Timp liber pentru masa de prânz. Dupa masa vizitam  templul Angkor Wat – una dintre “cele 7 minuni arhitecturale ale lumii”. Cele 5 figuri de pe turnuri se afla azi pe steagul Regatului Cambodgian.

 

 

 

 

Admiram apusul de soare de pe dealul Templului Phnom Bakheng. Intoarcere la hotel. Cazare in Siem Reap.

 

 

Ziua 12: Siem Reap (B, L)

 

 

Azi, inainte de masa  vom vizita Banteay Srei si templul Pre Rup, iar dupa-masa Preah Khan, Neak Poan, Ta Som și templul Est Mebon temple. Se viziteaza apoi situ-rile din Angkor din sec. XII – XIII, cum sunt: Poarta de Sud a Templului Angkor Thom, Templele Bayon & Baphuon, Terasa Elefantului si Terasa Regelui Lepros, Templul Ta Phrom (lasat intentionat “in voia junglei” tocmai pentru a arata cum natura poate distruge munca omului).

Ziua 13: Siem Reap - plecare (B)

Mic dejun la hotel. Timp liber. Dupa-masa transfer la aeroport pentru zborul înapoi acasa (20:30).

Ziua 14: Dimineata la 09:35, aterizare in Bucuresti

Preturi in USD:

 

 1430 USD

 

 

 

 

 

Pretul include:

-ghid de limba engleza

-cazare in hotelurile superioare de 4*

-toate mesele specificate(B: mic dejun ; L: masa de pranz (8) ; D: cina (2))

-toate transferurile private

-toate taxele de intrare si a permiselor din timpul vizitelor ghidate.

-croaziera cu barca pe Ha Long Bay,  Mekong Delta

-bilet de tren de HN-SP-HN (Regele Express Train – compartimente superioare / 04 pers/ compartiment)

-barca rapida Hang Chau Express (Chau Doc - Phnom Penh)

-apa imputeliata

Nu sunt cuprinse in pret:

-biletele de avion și taxele de aeroport internaționale ( aproximativ 1100 EUR; tariful se poate modifica in functie de data rezervarii)

-aranjamente viza si vizele

Viza pentru Vietnam:

1) Invitatie: 15 USD / pers (se achita in avans).  Este nevoie de o copie a pașaportului

2) Viza 45 USD / pers. Se va plati direct aceasta taxa la aeroport.

Viza pentru  Cambodgia:

1) Viza: 30 USD / pers. Se va plati direct aceasta taxa la frontiera

-asigurare de calatorie

-mesele nespecificate in program

-alte cheltuieli personale

-biletele de avion intern cu taxele de aeroport: HAN //SGN: 180 USD / pers, (tariful poate fi modificat fara notificare prealabila in functie de pretul din data rezervarii-nota agentiei din Vietnam)

-bacsis 5 USD/pers/zi (total: 60 USD/pers)

Hoteluri:

 

 

 


Inscriere si termene de plata:

Pentru biletele de avion ruta Bucuresti – Hanoi  si Siem Reap –Bucuresti

 

 • pana in 15 august 2015 avans 200 EUR / persoana

 • pana in 24 sept 2015 avans 300 EUR / persoana

 • diferenta cel tarziu pana in data de 20 decembrie 

Pentru serviciile la sol si biletele de avion intern Hanoi-Saigon (Ho Chi Minh)

 • pana in 15 august 2015 avans 400 USD

 • pana in 15 noiembrie 2015 avans 400 USD

 • diferenta cel tarziu pana in data de 15 ianuarie 2016 

Informatii pe attilaqi@gmail.com sau la tel 0733503142


 TABARA DE PRACTICA QIGONG

LA SMIDA PARK

De ce Smida Park? Fiindca toata lumea o lauda!

 

 

5 - 11 iulie

Pensiunea turistica Smida Park este situată într-un ţinut parcă uitat de vreme din Parcul Natural Apuseni. De la Cluj-Napoca pana la Smida distanţa este de aproximativ 90 de kilometri, iar din Huedin este de aproximativ 45 de kilometri.Departe de poluare, zgomot şi stres, aici  poţi  practica si odihni sau poti urma traseele montane spre peşterile sculptate în calcar sau spre vârfurile cu privelişti care îţi taie respiraţia.

Despre peisaj, ca la munte… aer curat , Somesul cald curge in vale, lacul Belis-Fantanele.

 

O pensiune moderna, noua, care pe dinafara arata ca o cabana de munte dar inauntru gasesti intr-adevar confort de 4 stele! Camerele confortabile, baile moderne, o sala de mese - restaurant foarte primitor, un lobby cu bar si semineu, zona de relaxare spa foarte intima, o piscina nu foarte mare dar cu jacuzzi, cascada si jet pentru inot. Este suficienta pentru cei maxim 29 de oaspeti: mai este si o sauna uscata, un loc de joaca pentru copii interior si unul exterior, o masa de ping pong.

La Smida Park, te poţi relaxa după practica sau o drumetie în piscina interioară încalzita dotată cu sistem de înot contra curentului sau făcand o saună fierbinete.

 Masterchefa Celina este ca o “mama” pentru toata lumea, care te rasfata, da te rasfata, cu toate bunatatile posibile, nu pot sa descriu aici tot dar nu cred sa fie cineva care sa nu fie multumit. Paine de casa, cornulete cu cascaval, prajitura cu branza, ciorbe delicioase, ciuperci, legume,gratare, sarmalute, fripturi, snitele, paste, pastrav. In tabara de anul trecut am zis ca nu poate fi mai bine… se pare ca totusi, da.

Este o atmosfera de familie si parca se stabileste din primul moment o relatie apropiata intre toti oaspetii si personalul de acolo incat nu te simti ca la un hotel ci te simti ca acasa !

 

Se poate opta pentru mancare vegetariana (lacto-ovo-vegetariana si peste)

Pensiunea Smida Park dispune de urmatoarele camere:

- 2 camere duble

 

 

- 6 camere triple (eventual dubla)

 

 

-1 camera pentru 4 persoane

 

 

- 1 apartament pentru 3-4 persoane (dormitor + living)

 

 

 Observatie: paturile nu sunt matrimoniale duble.Toate paturile pot fi lipite (matrimonial) sau distantate (twin).


Cabana Valeria:

In total sunt 5 camera duble cu baie, living, bucatarie dotata, gratar


Pret:

Pensiunea Smida Park: 

1080 lei – loc in camera dubla/tripla/apartament in pensiune (pentru apartament se percepe un tarif suplimentar de 60 lei/noapte/apartament, doar in cazul in care sunt cazati mai putin de 3 adulti).

Copii cu varsta cuprinsa intre 4-13 ani,cazati cu 2 adulti,achita 50%

Pretul include cazarea cu demipensiune (mic dejun si cina), intrarea libera piscina,sauna,prosoape, halate, sala de recreere cu masa ping-pong, participarea la toate activitatile, internet wireless in living, organizarea, meditatia si practica, cina festiva.


Cabana Valeria:

480 lei - loc in camera dubla cu baie, fara mic dejun si cina; fara a avea acces la piscina, sauna.

720 lei - single in camera cu baie, fara mic dejun si cina; fara a avea acces la piscina, sauna.

Pretul include cazarea, participarea la toate activitatile grupului, organizarea, meditatia si practica.

960 lei - loc in camera dubla  in cabana, cu demipensiune, halate, prosoape, acces la piscina, sauna la Smida Park

1200 lei - single in cabana , cu demipensiune, halate, prosoape, acces la piscina, sauna la Smida Park

Copil cu varsta cuprinsa intre 4-13 ani, cazat  in cabana cu 1 adult , cu demipensiune si toate facilitatile la Smida Park, achita 520 lei

Pretul include cazarea cu demipensiune (mic dejun si cina), intrarea libera piscina,sauna,prosoape, halate, sala de recreere cu masa ping-pong, participarea la toate activitatile, internet wireless in living, organizarea, meditatia si practica, cina festiva.

La cerere, transportul poate fi organizat cu microbus din Cluj sau Huedin

Program:

07:30-08:30 – Practica de dimineata (vezi mai  jos)

08:30-09:30 – Micul dejun

10:00-11:30 – Curs ”Qigong cu bastonul pentru sanatate si longevitate”

11:30-15:00 - Timp liber pentru drumetii, piscina, sauna, etc.

15:00-16:00- Meditatie sau discutii

16:00-17:00 - Timp liber

17:00-18:30 - Curs “Qigong cu bastonul pentru sanatate si longevitate”

18:30-19:00 - Timp liber

19:00-20:00 Cina

20:00 - Foc de tabara


Programul poate fi schimbat in functie de necesitati

 

Inscrieri si informatii la adresa: attilaqi@gmail.com sau tel: 0733503142

 Pentru participare este necesara achitarea unui avans dupa cum urmeaza:

- 200 lei pana cel tarziu in data de 30 martie 

- 300 lei pana cel tarziu in data de 30 mai  

Dupa data de 30 mai, avansul nu se mai restituie

Restul de plata se va achita la inceperea taberei.

Plata se poate face in numerar sau prin virament in cont:

Fundatia Qi

CIF: 9944673

Banca Transilvania Cluj Napoca

RO25BTRL01301205H99109XX

Practica de dimineata si va cuprinde tehnici din practica de sala/brocart in opt sectiuni/5 min. pentru longevitate, etc. sau  putem practica wudang taijiquan 28 de forme/13 forme/taijizhang (palma)/taiji shan (cu evantaiul).

 

“Qigong cu bastonul pentru sanatate si longevitate”

Usor si la indemana oricui

 

Practicarea Qigong (NU esteTai Chi !!!) cu bastonul poate aduce numeroase beneficii in ceea ce priveste sanatatea, dar si dezvoltarea personala. Este recomandat atat persoanelor care doresc sa-si mentina sanatatea, cat si celor care doresc sa aprofundeze aspecte importante ale legaturii dintre forta interna si cea externa.

Acest set contine esenta  mai multor exercitii de Qigong create de catre  Maestrul Zhang GuangDe. Bazat pe principiile Medicinei Traditionale Chineze, Marele Principiu a lui Yin si Yang, Teoria celor cinci elemente si sistemul energetic, acest set este menit sa dezvolte sanatatea, vitalitatea, longevitatea si intelepciunea. Pune accent pe exersarea corpului si cultivarea mintii, fiind compus din miscari armonioase de o expresie estetica deosebita, usor de invatat si recomandat pentru toate varstele, pentru pastrarea sanatatii si prelungirea vietii.

Beneficii care apar dupa practicarea acestui set:

 • cresterea puterii musculare și a flexibilitatii

 • ameliorea durerilor de spate si de mijloc

 • deschiderea tuturor meridianelor energetice

 • imbunatatirea circulatiei sangvine

 • combaterea stresului și a depresiei

 • o mai bună funcționare a organelor interne, benefic pentru persoanele care sufera de diabet, probleme cardiace, probleme ale rinichilor, etc

 • reducerea tensiunii arteriale crescute

 • imbunatirea starii mentale și a puterii de perceptie

 • imbunatatirea conditiei fizice generale

 • imbunatatirea flexibilitatii articulațiilor, benefic pentru persoanele care sufera de artrita

 • reducerea pierderii de calciu, imbunatatind astfel  densitatea oaselor, benefic persoanelor care sufera de osteoporoza

 • imbunatatirea funcțiilor cardiovasculare și respiratorii 

Bastoanele pentru practicanții de până la 1,70 m inaltime, au o lungime de 105 cm si pentru cei care sunt mai inalti , o lungime de 120 cm. Diametru  poate varia 2.4-2.6 cm, în funcție de mărimea mâinii practicantului. Putem sa va procuram noi bastoanele (cca. 7 lei)  

Dupa-masa vom avea cate o sedinta de meditatie sau discutii pe marginea unor probleme legate de evolutia fiintei umane. 

 Zilnic putem face drumetii prin locuri minunate. In apropiere se afla multe locuri frumoase ca si Cetatile Ponorului (la 18 km; de aceasta data  vom exploata partea de jos), Cetatea Radesei ( o peşteră de forma unui tunel lung, cu lungimea de 212 m şi înălţimea de 15 m), Cascada Valul Miresei. Transportul se va face ca in anii tineretii cu camionul , stand pe banci asezate in spate (ca si cand mergeam la cules de porumb). Important este faptul ca vom fi in “inima muntilor” si o sa avem posibilitatea sa vedem frumusetea si maretia acestei zone de vis. Este greu de descris in cuvinte tot ceea ce vezi, cel mai bine este sa fii prezent si sa ai propriile trairi. Tot ce avem de ”făcut” este sa ne deschidem sufletul şi să lasam ca muntele să ne reamintească realitatea a ceea ce suntem deja.